Självständighetsbal

Bakgrund

År 2017 firades Finland 100 med bompa och ståt runt om i landet. Även teknologerna bestämde sig att ordna en härlig mingelfest för att fira vårt lands 100 åriga historia. Finland 100 Arbetsgruppen var ansvarig för arrangemangen och Auts tog del i att sponsorera evenemanget.

Genomförande

Programmet under balen löpte mer eller mindre som planerat. Gästerna anlände till tonerna av en stråkkvartett och fick skaka hand med ordförande Nina samt MUP Oscar i äkta slottsbalsanda. Då alla anlänt bars TF:s och Finlands flagga in till tonerna av Polytekarnas marsch, sjungen av en grupp teknologer. Därpå följde välkomsthälsning av Alina samt Jimmy Nylund läste upp en dikt som han skrivit.

Kvällens huvudnummer bestod av ett tal av Jesse Kamras. Den planerade festtalaren Lotta Backlund avbokade tidigare samma vecka av personliga orsaker men som tur lyckades hennes förlag hitta en annan finlandssvensk talare i hennes ställe och slutresultatet blev mycket lyckat. Mellan programpunkterna spelade Vilhelm Nurmi och Niklas Svartbäck utvalda stycken på piano samt bakgrundsmusik och kvällen avslutades med såväl de inövade danserna som mer välkända baldanser. Även Humpsvakar bidrog med att sjunga några snapsvisor.

Förutom dessa programpunkter höll STF en tävling om att gissa hur många skumvins korkar den fanns i en skål, Kulturkommittén testade gästerna i Finlands geografi och TFiF höll en framtidslounge var man kunde få sin framtid spådd. Konstbidragen till konstutställningen fanns framme och vinnaren meddelades under kvällen. Efter att det officiella programmet var slut ca 12 tiden blev det efterfest som fortsatte till ca halv 2.

Resultat

Med hjälp av AUts och de andras stöd lyckades vi ordna en fest som nådde utöver våra förväntningar, och det är sådana här projekt som gör att TF:are får så mycket ut av sitt studieliv som möjligt och orkar med studierna. Tack!

Finland 100 arbetsgruppen